Vegansk "cheesecake" med mangotopping

Igår fyllde jag 39 år och bjöd på den här godingen.


Botten
2 dl mandlar
1 dl kokos
2 dl blötlagda cashewnötter
12 dadlar
1/2 tsk vaniljpulver
Salt

Mixa först nötter och kokos tillsätt sedan resten och Mixa till en deg. Tryck ut i en springform. 

Fyllning
6-7 dl blötlagda cashewnötter
1/2 dl agavesirap
1/2 dl citronjuice
3/4 dl smält kokosolja (med kokossmak använde jag)
Ev. Lite vatten

Mixa allt utom kokosoljan i en stark mixer tills det är en slät smet, tillsätt den smälta kokosoljan och mixa lite till. Häll smeten i formen och ställ i frysen. 

Topping
500 g fryst mango
1 msk agavesirap 
1 msk smält kokosolja
2 passionsfrukter

Tina mangon och mixa tillsammans med agavesirap till en slät sås, tillsätt den smälta kokosolja och blanda. Bred ut över fyllningen i formen och ställ i frysen. 

Frys kakan i minst 4 timmar, min stod i frysen i två dygn så den går bra att förbereda i god tid innan servering. 

Se till att ta ut kakan i tid så den hinner tina lite innan servering, toppa med 2 passionsfrukter innan servering. 

Ät och njut av en kaka utan vitt socker och helt utan animalier ❤️





Kommentera här: