Vegansk ”cheesecake” med hallon och jordgubbar

Ingredienser
Botten
16 dadlar
200 g skållad mandel
1-2 msk vatten
Fyllning
2 avokados
1 1/2 dl kokosolja
250 g hallon
250 g jordgubbar
1/2 dl socker
Limejuice
Citronmeliss
Gör så här
Mixa dadlarna med mandeln och lite vatten till en smet. Det gör inget om det är lite bitar kvar, det blir bara gott med lite tuggmotstånd.
Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant.
Ställ kallt.
Smält kokosoljan. Mixa avokado, kokosolja, socker och hallon till en slät smet. Spara några hallon till dekorering. Skär upp hälften av jordgubbarna och blanda ner dem i smeten. Smaka av med limejuice.
Häll smeten i formen. Ställ kallt några timmar eller över natten.
Dekorera med jordgubbar, hallon och citronmeliss.