Vegansk ”cheesecake” med hallon och jordgubbar

Idag firade vi min extrapappas 70-årsdag hemma hos oss. Middagen avslutades med en raw, vegansk "cheesecake" som var godare än jag vågade hoppas på innan.

(null)

Ingredienser
Botten
16 dadlar
200 g skållad mandel
1-2 msk vatten

Fyllning
2 avokados
1 1/2 dl kokosolja
250 g hallon
250 g jordgubbar
1/2 dl socker
Limejuice
Citronmeliss

Gör så här
Mixa dadlarna med mandeln och lite vatten till en smet. Det gör inget om det är lite bitar kvar, det blir bara gott med lite tuggmotstånd.
Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant.
Ställ kallt.

Smält kokosoljan. Mixa avokado, kokosolja, socker och hallon till en slät smet. Spara några hallon till dekorering. Skär upp hälften av jordgubbarna och blanda ner dem i smeten. Smaka av med limejuice.

Häll smeten i formen. Ställ kallt några timmar eller över natten.

Dekorera med jordgubbar, hallon och citronmeliss.

Kommentera här: