Guldmjölk
Nästan varje kväll landar jag i soffan med en kopp guldmjölk. Det är otroligt gott och gör stor nytta i kroppen.

Gurkmejan, som är huvudingrediens, är väldigt antiinflammatorisk, den sägs detoxa levern, hjälpa mot eksem, förebygga cancer och hjärtattacker. Den hjälper mot för tidigt åldrande, stöttar immunförsvaret och innehåller mängder med myttigheter. Gurkmeja är en fantastisk krydda och har använts inom asiatisk medicin i 4000 år!
Kurkumin, som är det fantastiska ämnet i gurkmejan, tas upp i kroppen mycket lättare om det får sällskap av piperin, som finns i svartpeppar. Så ta kryddorna tillsammans.

Ett grundrecept på guldmjölk kan vara:
- ½ dl gurkmejapulver (idag gjorde jag på färsk gurkmeja)
- 1½ dl vatten
- ½ tsk svartpeppar
Jag tillsätter även:
- chili
- ingefära
- kardemumma
- kanel
Blanda ihop och koka några minuter till en tjock pasta.
Häll upp på en burk och förvara i kylskåp, den håller ett par veckor.

För att sedan göra guldmjölk:
- 1 rågad sked gurkmejapasta
- 2-3 dl valfri mjölk. Jag använder havre- eller mandelmjölk
- kokosolja
- agavesirap eller honung
Blanda ut pastan i mjölken. Värm upp tills det börjar sjuda. Klicka i en sked kokosolja och lite agavesirap eller honung. Tillsätt gärna lite ceylonkanel för extra nyttighet och god smak.

Landa i soffan med din kopp, drick, njut och känn tacksamheten.
♥