Vegansk cheesecake med citron och hallon

Jag fyllde år i veckan och idag bjöd jag hem släkten på fika. Den här veganska cheesecaken var det som serverades. Jag hittade receptet på Mittkök och det blev
fantastiskt gott och enkelt att göra.
Botten
- 15 digestivekex
- 125 g mjölkfritt margarin
Fyllning
- 1 dl havregrädde
- 1 dl gelésocker multi
- 450 g valfri färskost, t.ex. oatly på mackan
- Rivet skal och saft av en citron
Topping
- 250 g hallon
- 1 dl vatten
- 2 dl gelésocker multi
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarin och krossa digestivekexen i en mixer. Blanda med det smälta margarinet och tryck ut i en form med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna en liten stund. Blanda ihop färskost, citronskal och citronsaft i en bunke. Koka upp havregrädde och gelésocker i en kastrull, låt koka i ca en halv minut och rör sedan ner i färskost-blandningen. Häll fyllningen ovanpå kexbottnen och ställ kallt för att stelna. Koka upp hallon och vatten i en kastrull och låt puttra i några minuter tills hallonen är mosiga. Sila sedan bort kärnorna, koka upp saften med gelésocker i en kastrull och låt koka i ca en halv minut. Häll hallontoppingen över fyllningen i ett jämnt lager, ställ tillbaka in i kylen och låt stelna helt.