Veganska Lussekatter

Jag använde samma recept som jag alltid har bakat efter, det som min mamma alltid bakat efter. Men jag tog bort ägg helt och ersatte mjölken med växtalternativ och smöret mot mjölkfritt margarin.
Ingredienser
300 g mjölkfritt margarin
1 liter mandelmjölk och/eller kokosdryck
2 pkt jäst
Ca: 3 liter mjöl
1 tsk salt
3 dl socker
3-4 paket saffran
Sockerlag
1 dl socker
1 dl vatten
- Rör ut jästen i en del av mjölken, tillsätt resten av mjölken och blanda ner saffran, salt, socker, mjöl och rumsvarmt margarin.
- Kör degen i maskin tills den är smidig och släpper kanterna.
- Jäs till dubbel storlek.
- Baka ut, jäs igen i ca: 15-20 minuter.
- Under tiden, koka ihop sockerlagen. Blanda socker och vatten, värm tills sockret löst sig.
- Tryck i russin i bullarna, pensla med mjölk och strö på pärlsocker.
- Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.
- Ta ut bullarna och pensla med sockerlagen för saftiga, glansiga lussekatter.




