Vegansk Tikka Masala på Emmas vis

Den här rätten äter vi olika varianter av varje vecka. Jag använder olika sorters bönor, ibland gör jag en lakto vegetarisk variant med halloumi men idag blev det veganskt. Jag experimenterar med kryddor också men det här är ett grundrecept.

(null)

Ingredienser
2-3 grovrivna morötter
1 hackad gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
Rapsolja att steka i
1-2 msk hackade färsk ingefära
1-2 msk garam masala
1/2 dl tomatpuré 
1 burk krossade tomater (400 g)
Ca: 2-3 dl vatten
1 burk oatlys iMat Fraiche
1 grönsaksbuljongtärning 
Ca: 600-800 g bönor. Ex. Kidneybönor, mungbönor, svarta bönor
Limejuice 
Salt och peppar
1 tsk socker
Färsk koriander
Cashewnötter 

Gör så här
Fräs morötter, lök, vitlök, chiliflakes, ingefära, garam masala och tomatpuré i oljan under några minuter.

Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong.
Koka tills allt är mjukt. Mixa slätt.

Tillsätt iMat Fraiche och bönor. Smaka av med limejuice, salt, peppar och lite socker.

Servera med ris eller som i mitt fall, kokt Durra. Toppa med rostade cashewnötter och färsk koriander.

(null)


Kommentera här: