Vegansk lasagne

Ingredienser
Färsröra
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja
- 2 morötter
- 1 zucchini
- 1 burk krossade tomater
- Tomatpuré
- Ca: 300 g vegofärs
- Soja
- Buljongtärning
- Salt
- Peppar
- Basilika
- Bjäst
Vitsås
- 1/2 dl rapsolja
- 2-3 msk fiberhusk
- Ca: 7 dl havremjölk
- 2 dl havregrädde
- Muskot
- Vitpeppar
- Salt
- Lasagneplattor eller annan pasta, tex. Bönpasta, jag använde gnocchi.
Gör så här
- Hacka lök och vitlök, fräs i oljan. Tillsätt tomatpuré, rivna morötter, riven zucchini och vegofärsen. Fräs några minuter.
- Tillsätt krossade tomater, 1 buljongtärning, en skvätt soja och späd ev. med vatten till bra konsistens. Smaka av med salt, peppar och basilika.
- Värm rapsoljan i en kastrull, vispa ner fiberhusk och tillsätt havremjölk och havregrädde. Koka upp. Smaksätt med riven muskotnöt, salt och vitpeppar. Det blir slemmigt, som klister, men det gör ingenting. Det smakar gott i slutändan.
- Varva färsröran, vitsåsen och pastan i en stor form.
- Grädda i 200 grader tills pastan är mjuk och lasagnen fått fin färg.
- När den är klar, ta ut den ur ugnen och toppa med bjäst och mera basilika.
Servera med babyspenat, gurka och tomater.