Vegansk lasagne

 
Ingredienser
 
Färsröra
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 2 morötter
  • 1 zucchini 
  • 1 burk krossade tomater 
  • Tomatpuré
  • Ca: 300 g vegofärs
  • Soja
  • Buljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Basilika
  • Bjäst
Vitsås
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2-3 msk fiberhusk
  • Ca: 7 dl havremjölk
  • 2 dl havregrädde
  • Muskot
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Lasagneplattor eller annan pasta, tex. Bönpasta, jag använde gnocchi. 
Gör så här
  • Hacka lök och vitlök, fräs i oljan. Tillsätt tomatpuré, rivna morötter, riven zucchini och vegofärsen. Fräs några minuter.
  • Tillsätt krossade tomater, 1 buljongtärning, en skvätt soja och späd ev. med vatten till bra konsistens. Smaka av med salt, peppar och basilika.
  • Värm rapsoljan i en kastrull, vispa ner fiberhusk och tillsätt havremjölk och havregrädde. Koka upp. Smaksätt med riven muskotnöt, salt och vitpeppar. Det blir slemmigt, som klister, men det gör ingenting. Det smakar gott i slutändan.
  • Varva färsröran, vitsåsen och pastan i en stor form.
  • Grädda i 200 grader tills pastan är mjuk och lasagnen fått fin färg.
  • När den är klar, ta ut den ur ugnen och toppa med bjäst och mera basilika.
Servera med babyspenat, gurka och tomater.

Kommentera här: