Rödbetssoppa med sting
Jag måste erkänna att trots att jag ÄLSKAR rödbetor så var jag skeptisk till rödbetssoppa innan jag tog tag i saken och lagade en. Jag gjorde en stor sats och åt den här soppan till lunch i en vecka. Jag kommer snart att laga den igen. Den är fantastisk och styrkan blir starkare för varje dag.
Ingredienser:
- 12 st rödbetor
- 2 st små gula lökar
- Olja att steka i
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1-2 msk riven färsk ingefära
- chiliflakes
- 10-12 dl vaten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- Salt
- Peppar
- 1 citron, saft och skal
- iMat fraiche eller gräddfil till servering
- Frön, nötter till servering
Skala och tärna rödbetorna och finhacka löken. Fräs i olja. Tillsätt vitlök, ingefära och chiliflakes och fräs med en stund innan du slår på vatten och buljong. Puttra under lock tills rödbetorna är mjuka.
Mixa soppan slät.
Tillsätt citronskal- och saft efter smak och gör ett uppkok.
Rosta nötter och frön i torr stekpanna.
Servera soppan med iMat fraiche eller gräddfil, rostade nötter och frön och ev. ett gott bröd.
