Morotssoppa med kokos och curry
Den här soppan gör jag ofta olika varianter på. Jag ändrar kanske lite i kryddorna. Ibland kokar jag med ett par deciliter röda linser, potatis eller sötpotatis också. Ibland byter jag ut limejuicen mot citron eller apelsin.
Våga prova dig fram!

Ingredienser
- olja
- 1 hackad gul lök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 500 g skivade morötter
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk riven ingefära
- 1 krm chiliflakes
- 1 msk curry
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 6 dl vatten
- 1 msk färskpressad limejuice
- salt
- svartpeppar
- fetaost
- creme fraiche
- pumpakärnor, solrosfrön, cashewnötter, hampafrön
- färsk koriander
Fräs lök, vitlök, spiskummin, ingefära, chili och curry i oljan lite snabbt. Tillsätt morötterna. Häll på vatten och buljong. Koka tills morötterna är mjuka.
Mixa soppan slät, tillsätt kokosmjölken och limejuicen, smaka av med salt och peppar.
Smula sönder fetaosten och blanda med creme fraiche.
Servera soppan med fetaoströran, rostade frön/nötter samt färsk koriander.