Julbröd utan gluten

Idag är jag och stora dottern hemma. Hon är krasslig så jag passar på att baka. Jag söker ofta inspiration från recept men jag följer dem sällan. Det här brödet är ett sådant exempel. Jag har plockat de delar jag gillar från olika recept och på så sätt skapat ett eget bröd som passar mig. Juligt och gott.
Passar lika bra till frukost som det gör till eftermiddagskaffet.
Glutenfritt och veganskt ♥
 
(null)
 
Ingredienser
3 dl bovetemjöl
2 dl durramjöl
2 dl havregryn
1 dl hackade hasselnötter
6 hackade dadlar
1 dl russin
1 msk kanel
3 msk linfrön
2 msk chiafrön blandade med 4 msk vatten
1 dl lingonsylt
2 tsk bikarbonat
2 dl soja eller havreyoghurt 
2 dl växtmjölk
 
Klä en form i bakplåtspapper. 
Blanda alla ingredienser väl i en bunke. 
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 min, 200 grader.
Stjälp upp brödet och låt svalna på galler under en bakduk.
 
(null)
 
(null)
 

Kommentera här: