Choklad och Kolabollar

Det är mitten av november, ute faller den första snön. Det är kallt och det är deppigt. Dessutom är det chokladens dag idag. Så jag startar den här bloggen med ett recept på choklad och kolabollar. Inspirerad från tjejerna bakom foodpharmacy har jag gjort dessa bollar. Jag mäter inte så noga, mitt motto när det gäller bak och matlagning är:

"det gör inget om en matsked blir två, det blir god kola ändå"

Ingredienser:

  • 20-25 dadlar
  • 1-2 tsk vaniljpulver
  • en klick kokosolja (1-2 msk)
  • flingsalt
  • choklad, i mitt fall 70% kakaohalt

Mixa dadlar, vaniljpulver, kokosolja och salt till en seg kola, det tar ett par minuter.

Ställ kolan i frysen tills den stelnar lite. Ta ut den och rulla till bollar.

Smält chokladen.

Doppa kolabollarna i den smälta chokladen.

Ställ kallt en stund.

Ät och njut.

 
 
 
 

Kommentera här: