Julig rödkålssallad

Tiden bara rusar och snart är det julafton! Jag är ledig och idag började jag förbereda julmat. De senaste åren har jag gjort en riktigt god rödkålssallad och här kommer receptet, såklart veganiserat.

(null)

Ingredienser 
2 rödlökar
500 g rödkål
2 äpplen
2 msk mjölkfritt margarin
1 grönsaksbuljongtärning 
1 1/2 dl vatten
1 dl russin
1 tsk sambal oelek
2 tsk citronsaft
1 msk dadelsirap (el. annan sötning)
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel

Strimla kål, hacka löken, tärna äpplena. Fräs lök, kål och äpplen i margarinet på svag värme i ca: 5 min.
Tillsätt buljong, vatten, russin, sambal oelek, citronsaft, dadelsirap, salt och kanel.
Koka i ca: 10 min.

Ät den gärna ljummen.

GOD JUL

(null)

(null)


Kommentera här: